Energieleveranciers

Aangezien de netbeheerder waar u bij aangesloten bent afhankelijk is van de regio waar u woont, verandert er (tenzij u natuurlijk verhuist) niets aan het netbeheer wanneer u overstapt naar een andere leverancier. Alle energieleveranciers in een regio zijn op hetzelfde netwerk aangesloten.

OVERSTAPPEN
Overstappen

Alle energieleveranciers in een regio zijn op hetzelfde netwerk aangesloten. Bij een overstap naar een andere energieleverancier zal deze de overstap doorgeven aan de netbeheerder en hier hoeft u zelf niets voor te doen.

U kunt dus niets doen om te besparen op de kosten van het netbeheer, maar de rest van de energierekening ligt wel in uw handen. Door over te stappen naar een andere energieleverancier kunt u besparen op de energieprijs die u betaalt. Doe daarom nu de Contract-Check van Gas Licht Nederland en bespaar op uw energierekening!

Energie vergelijken

In de zoektocht naar een geschikt energiebedrijf voor uw situatie worden de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken op onder meer tarieven, duurzaamheid, algemene voorwaarden en aanvullende dienstverlening. Een vergelijking biedt u inzicht in:

  • De totaalprijs voor energie toegespitst op uw situatie;
  • De looptijd van uw energiecontract (onbepaalde tijd of vast);
  • De tarieven: kiest u voor een flexibel variabel of juist vast tarief?;
  • Duurzaamheid: wordt er overwegend groene of grijze energie geleverd?;
  • Besparingsmogelijkheden: door verschillende energiebedrijven met elkaar te vergelijken krijgt u inzicht in de op uw huidige energierekening;
  • Achtergrondinformatie: over onder meer extra dienstverlening.
Contract check

Gas Licht Nederland voert gratis en onafhankelijk de Contract-Check uit op regionaal niveau. Als startende ondernemer, zzp’er en mkb’er heeft u wel iets beters te doen dan zoeken naar een passend energiecontract.

Hoe kunt u uw energiezaken het beste en voordeligste regelen? Blijft u als particulier energie afnemen of kiest u voor een zakelijk energiecontract op uw thuisadres. Waarop moet u letten als u overweegt om een zakelijke energiecontract op uw privéadres af te sluiten? Gaat het alleen om de prijs? Of spelen ook andere zaken mee, zoals aftrekbaarheid voor de belasting, het aftrekken van de btw? En welke zaken zijn dat nog meer?

De Contract-Check geeft u antwoord op al deze vragen en helpt u om energieaanbiedingen op de juiste manier te vergelijken. Heeft één van onze adviseurs contact met u opgenomen of wilt u een adviseur spreken? Vul dan Het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!